Pat McQuaid UCI elnök hazánkban

Sutkó Mihály, a miskolci székhelyű Kerékpársport 2000 Sportegyesület elnökének, a Central-European Tour főszervezőjének meghívására április 20-án Magyarországra érkezett Pat McQuaid a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke.

_VAN8528

Pat McQuaid és Schmitt Pál a Magyar Köztársaság elnöke

A sportpolitikust a Sándor Palotában fogadta Schmitt Pál köztársasági elnök, és találkozott a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának képviselőjével, valamint egy sor kerékpáros személyiséggel. A megbeszéléseken a sportág nemzetközi és hazai helyzetét elemezték.

_VAN8542

Az UCI elkökének nagyon tetszett a magyar főváros

A köztársági elnök az összefogás fontosságát hangsúlyozta a kerékpársporthoz hasonló helyzetben lévő sportágak esetében. Az UCI elnök kíséretében lévő hazai kerékpáros szakvezetők a Central European Tourt említették követendő példaként, ahol az UCI ranglistapontokért zajtó verseny kísérőrendezvényeként amatőr futamot is szerveznek.

_VAN8553

A Köztársasági elnök tárgyalójában…

A pályakerékpár szakág fejlesztése és az utánpótlás-nevelés érdekében fontos, hogy egy télen is használható, fedett velodrom épüljön. Schmidt Pál ígéretet tett, hogy az ország teherbíró képességének figyelembe vételével támogatja a fedett aréna megvalósítását.

_VAN8583

Sutkó Mihály, Pat McQuaid, Kassai János és Törzsök Zsolt

A megbeszélésen szó volt doppingellenes közdelemről is. A Magyar Köztársaság elnöke fontosnak tartja, és támogatja, hogy más veszélyeztetett sportágakban is úgynevezett biológiai útlevelet kapjanak a versenyzők. (Az UCI rendszerében már működik.)

_VAN8617

Törzsök Zsolt, Pat McQuaid és Sutkó Mihály

A köztársasági elnökkel folytatott megbeszélést követően Pat McQuaid Szikora Lindával a fővárosi polgármesteri hivatal kabinet főnőkével, aki egy személyben a Kerékpáros Magyarországért Szövetség elnöke is, továbbá Törzsök Zsolttal a Magyar kerékpáros Szakági Szövetség elnökével folytatott megbeszélést.

_VAN8648

Sipos János, Pat McQuaid és Kovalóczy Áron

Szikora Linda hangsúlyozta: támogatnak minden, a fővárost érintő kerékpáros rendezvényt, legyen az amatőr futam, vagy világhírű versenyzők részvételével zajló UCI verseny, amennyiben megfelel a jelenlegi sportkoncepciónak. Szóba került Central European Tour budapesti befutója is.

_VAN8663

A Halászbástya Étterem nagyterme…

Pat McQuaid elemezte annak lehetőségét, hogy miként lehet egy vagy többnapos magyarországi versenyek további fejlesztésével világsztárokat hazánkba csábítani.

_VAN8680

Az AKESZ képviselőivel is találkozott…

Szerző: Kassai János, MKSZSZ sajtófőnök

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company