Mozdul az Avas MTB vereny és kerékpáros nap

Nagysikerű sportnap került lebonyolításra a biztonságos kerékpáros közlekedés és az egészséges környezetben való sportolás jegyében.

_DSC3123

A Kerékpársport 2000 Alapítvány és Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kerékpár Szövetség kerékpáros napot szervezett május 28-án, Miskolc-Avason az Avastetői Általános Iskola mellett. A sportnap teljes egészében A biztonságos kerékpáros közlekedés és az egészséges környezetben való sportolás jegyében telt és szervesen kapcsolódott a “mozdul az Avas” családi programokhoz.

_DSC3029

Szintén nagy érdeklődésre tartott számot a KRESZ tanpálya mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőfőkapitányság motoros rendőreinek bemutatója, ahol az érdeklődők megnézhették a rendőrségen rendszeresített felszereléseket is.

_DSC3069

A Slovan-Safety Kosice kerékpáros egyesület elnökének Stefan Bruzenak úrnak Sutkó Mihály a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kerékpáros Szövetség és a Central-European Tourt is jegyző – Kerékpársport 2000 Sportegyesület elnöke az évek óta tartó kölcsönös együttműködés elismeréseként kitüntetést adott át.

_DSC3150

A délutáni MTB versenyeken az indulók 3 korcsoportban mérték össze tudásukat és kitartásukat a kimerítő hőségben. A 40 és 49 év közötti férfiak versenyében Bányai László győzőtt, megelőzve a szintén miskolci Polonkai Lászlót – a tavalyi győztest.

_DSC3188

A veteránok, vagyis az 50 év felettiek versenyében a Slovan-Safety Kosice kerékpáros egyesület “nagy öregje” Peter Nemec diadalmaskodott, igazán fiatalos lendülettel tekerte végég a 8 körös versenytávot.

_DSC3168

Pállos Zoltán Miskolcról kemény küzdelemben a második, míg a szintén szlovák Milan Brutovszky a harmadik helyen ért célba.

_DSC3242

A felnőtt férfiak korcsoport versenye igazi sportcsemege volt. Az elején egy sima “rajt-cél győzelemnek” indult, de a 12 körös verseny végére elfogyott a sokáig élen álló Varga Tamás lendülete, végül sajnoslecsúszott a dobogóról is – negyedikként ért célba.

_DSC3262

_DSC3195

Az erejét a végére tartogató kazincbarcikai Szabolcsik János 28:41 alatt teljesítette a versenytávot. Az ezüstérmet az ózdi illetőségű Molnár Péter, míg a bronzérmet az utolsó 300 méteren hihetetlen hajrát indító Lénárt Dániel szerezte meg, aki Encsről érkezett a megyeszéhelyre.

_DSC3331

_DSC3341

_DSC3347

_DSC3196

Külön köszönet a fotókért Juhász Gábornak.

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company