Lovassy Krisztián hetedik a Central-European Tour első napján

A Central-European Tour nemzetközi kerékpárverseny első napján Kassa és Miskolc között 118 kilométert teljesített a mezőny, nagy tempóban, szinte végig egy bolyban haladtak a versenyzők. A szlovák területen enyhe lejtőn és erős hátszélben 55 kilométeres sebességgel haladt a mezőny – Kassai János tudósítása, Juhász Gábor fotóival.

A Central-European Tour nemzetközi kerékpárverseny első napján Kassa és Miskolc között 118 kilométert teljesített a mezőny, nagy tempóban, szinte végig egy bolyban haladtak a versenyzők. A szlovák területen enyhe lejtőn és erős hátszélben 55 kilométeres sebességgel haladt a mezőny.

cet2014_03

Fotó: Juhász Gábor

Később csupán két külföldi versenyző 35 kilométeren keresztül tartó szökése okozott izgalmat. Több, kisebb szökési próbálkozás is történt, ezek közül a leghősiesebb kísérlet a tusnádi Novak Carol-Eduard nevéhez főződik. Az egyik lába helyett művégtagot viselő kerékpáros a mezőny elé küzdötte magát, majd bukott. Feladni kényszerült a versenyt, de súlyosabb sérülése nem történt.

cet2014_04

Fotó: Juhász Gábor

A londoni olimpiát megjárt Lovassy Krisztinán (Teamfixit.no) ezúttal nem vállakozott a szökevények utolérésére. A londoni olimpikonunk arra figyelt, hogy norvég csapattársát, Filip Eidsheimmet segítse.

cet2014_05

Fotó: Juhász Gábor

Miskolcra egy bolyban érkeztek a versenyzők, látványos sprint befutó döntött. A Trencsénben versenyző Erik Baska egy kerékpárhossz előnnyel ért célba elsőként a szlovén Martin Otonicar-t megelőzve. Filip Eidsheim az ötödik, Lovassy Krisztián legjobb magyarként a 7.helyen végzett.

cet2014_06

Fotó: Juhász Gábor

Eredmények

Central Eurepean Tour, 1. nap:
Kassa – Miskolc, 118 kilométer, országúti mezőnyverseny

1. Erik Baska (szlovák, Dukla Trencin) 2:28:45 óra.
2. Martin Otonicar (szlovén, Radenska) azonos idővel
3. Florian Bissinger (német, WSA-Greenlife) a.i.
4. Jan Tratnik (szlován, Amplatz BMC) a.i.
5. Filip Eidsheim (norvég, Teamfixit.no) a.i.
6. Vitaliy Buts (ukrán, Kolss Cycling Team)
…7. Lovassy Krisztián a.i.
…11.Dér Zsolt (Utensilnord) a.i.
…43. Rózsa Balázs (Utensilnord) a.i.
…67. Kusztor Péter (Amplatz BMC) a.i.

Az első szakaszon készült további fotók feltöltés alatt, kis türelmet kérünk…

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company