Central-European Tour sajtótájékoztató

Magyarországi látogatása második napján Pat McQuaid a Central-European Tour kerékpárverseny sajtótájékoztatóján vett részt a Magyar Olimpiai Bizottság székházában.

800_MG_3697

McQuaid személyes emlékeit is felelevenítette, hiszen mielőtt az UCI elnöke lett 20 évig ő is versenyszervezéssel foglalkozott.
A sajtótéjékoztató házigazdájaként Szabó Bence kétszeres olimpiai bajnok méltatta a Central-European Tour kerékpárverseny jelentőségét. Ezen a viadalon UCI pontokat szerezhetnek a legjobbak, ami azért fontos, mert az olimpiai indulás joga az UCI ranglistapontok alapján dől el.

800_MG_3700

A Central-Eurepean Tour ez évi programsorozata július 22-én a Bükkszentkereszt Nagydíj hegyi időfutam versennyel indul. Délután a Sátoraljaújhely Nagydíjért száll nyeregbe a mezőny, és Encsről indulva, – a Magyarországon szervezett versenyek sorában egyedülálló módon – Szlovákiát is érintve Sátoraljaújhelyen ér majd célba. Július 23-án az UCI 1.2 minősítésű versenyen Szerencsről Miskolcra tekerve a Miskolc Nagydíjért hajtanak majd. Végül július 24-én Isaszegről indulva Dunakeszi érintésével a Pesti alsó rakpartra tart a mezőny, az ugyancsak UCI 1.2 kategóriás Budapest Nagydíjért vívott küzdelemben. A cél az Árpád-hídnál, az Erste Bank székháza mellett lesz.

800_MG_3706

A Central-Europien Tour-on 12 ország 17 csapatában híres versenyzők sokasága áll rajthoz. Többek között az Ora-Hotels-Carrera-ban versenyző Lovassy Krisztián, klubtársa Mauro Abel Riceze, az Itera-Katusha csapatából Firsanov Sergey, a Dukla Trencsén színeiben Matej Jurco, a Manisaspor Cycyling csapatában Jeremy Yates és Tedej Valjavec jelezte előzetesen indulását.

800_MG_3712

A korábbi kiváló versenyzőnek – Furmen Imrének (olimpiai 5. helyezett tandemben, főiskolai világbajnok és többszörös országos bajnok) közel 50 év “mellőzöttséget” követően Pat McQuaid UCI elnök és Törzsök Zsolt az MKSZSZ elnöke adta át a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség örökös tagja címet.

800_MG_3715

A profik versenyéhez több kísérő rendezvény kapcsolódik. Ezek közül kiemelkedik az Erste Tour Budapest időfutam gála, melyet a Parlament és az Árpád híd között rendeznek az amatőrök számára.

800_MG_3719

Szerző: Kassai János MKSZSZ sajtófőnök

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company